Kreativitetens högborg

Spelglädje möter industrihistoria. I anrika Münchenbryggeriet på Söder Mälarstrand har det välkända spelutvecklingsbolaget Mojang Studios - skapare av världssuccén Minecraft - sitt hem sedan 2018. Här sitter det numera Microsoftägda företagets 280 anställda på fyra våningsplan (snart fem). Läget är bästa möjliga med nära till allt, vackra omgivningar och en oslagbar utsikt mot Riddarfjärden. 

Att slå sig ner på det kreativa Södermalm var givet och de stortrivs. Sedan inflyttningen har mycket gjorts om och Mojang Studios har nu fått sitt drömkontor med funktionella arbetsplatser och lekfull inredning (självklart med mycket pixlar) och naturelement. Plus personalens favoriter: biorum, spelrum och karaoke. 

Siri Hoel, facility manager, berättar om ett mycket gott samarbete med oss på Afa Fastigheter i alltifrån lokalernas utformning till säkerhetslösningar. Det känns verkligen som att de vill ha oss i huset, säger Siri. Och det har hon helt rätt i - vi är glada att ha Mojang Studios som hyresgäster och ser fram emot många fler år tillsammans.