Hjärtstartare på GT30

Bildtext saknas

Hjärtstartare på GT30

Varje år drabbas 10 000 personer i Sverige av plötsligt hjärtstopp, endast 600 personer klarar sig. För att överleva ett plötsligt hjärtstopp behövs omedelbara insatser i form av hjärt-lungräddning (HLR) och en strömstöt från en hjärtstartare är det enda som kan få igång ett hjärta som stannat. Men det är bråttom. Om hjärtstartare och HLR används inom 3 minuter ökar chansen för överlevnad till 75%.

Vi har nu installerat en publik hjärtstartare vid sidan om entrén i vår fastighet på Grev Turegatan 30, ett stenkast från Stureplan. Hjärtstartaren aktiveras när den gula lådan öppnas och ger då automatiskt talande instruktioner. I området finns ett flertal hjärtstartare, dock är väldigt få av dessa publika och är därför svåra att komma åt om olyckan skulle vara framme.

- Det känns väldigt bra att vi kan bidra till att hjälp finns tillgänglig dygnet runt säger Marcus Berglund förvaltare av fastigheten.

På hjärtstartarregistret.se finns en karta över registrerade hjärtstartare och här kan man lätt hitta var i närheten det finns en startare samt hur man kommer åt den.

 

Mer info om hjärtstartare hittar du här