Fyra frågor till Mattias

Mattias Holmqvist_frilagd

Mattias började hos oss i juni i år och är därmed vår nyaste medarbetare. Mattias jobbar som projektledare och har tidigare arbetat inom byggindustrin och kommer till oss med mycket värdefull kunskap och erfarenhet. Mattias, hur känns det att komma in i en organisation där de flesta jobbat väldigt länge?

- Det känns bra, alla har varit väldigt välkomnande. Jag tycker att det finns en lag-känsla här som känns genuin och trevlig.

Vad är det roligaste med jobbet som projektledare?

- Jag gillar produktion, att vara ute på byggena där det händer. Det finns en charm i att planera också, att lägga upp planen för att sedan genomföra produktionen. Det är roligt att arbeta med hållbarhetstänk och återbruk, Afa Fastigheter lägger stor vikt vid det. Vi ser till exempel alltid över vad vi kan spara och använda i andra projekt. Det är spännande med vår färdplan 2030 som vi utvecklat och jobbar mot. Några av dessa krav är att vi ska bygga med netto noll klimatpåverkan till 2030 och med ett cirkulärt byggande dvs återbruk av produkter tex både internt och genom handel.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

- Det är väldigt varierande. Från planering av projekt i tidiga skeden, till att springa på byggmöten och besiktningar. Jag måste var flexibel och kunna styra om dagen om det behövs men det är också lite det som är charmen med jobbet. Ett mail eller ett samtal kan förändra dagen eller tom hela veckan.

Den sista frågan i vår artikelserie lyder naturligtvis; vad gör du när du inte jobbar?

Jag har hund och familj som jag umgås med. Jag spelar hockey i ett veteranlag och är väldigt engagerad i min sons lag där jag också är tränare. Cykling är en annan av mina hobbies och jag cykelpendlar till jobbet.

Tack för pratstunden Mattias!

Mattias Holmqvist_frilagd