SoftOne Group har sedan starten 1985 vuxit till att bli ett av de ledande utvecklingsföretagen inom molnbaserade affärs- och HR-system. De är också en av AFA Fastigheters mest trogna hyresgäster. Sedan tidigt 90-tal har de haft inte mindre än fyra olika lokaler i fyra av våra fastigheter.
 
- Ja, det har blivit en del flyttande i och med att vi växt så mycket, berättar grundaren och företagets vd Håkan Lord.
 
- Det är ju alltid riskabelt för små tillväxtföretag att sätta sig i för stora lokaler med långa kontrakt, men tack vare AFA Fastigheters flexibilitet så har vi alltid fått precis de lokaler vi behöver.
 
Den första lokalen vi ordnade åt SoftOne Group var på Biblioteksgatan, i Anglais-huset i början av 90-talet.
 
- Det mitt i finanskrisen och vi var den första hyresgästen i huset. Då var vi 9 medarbetare, men vi växte så det knakade och ganska snart blev lokalerna för små. Vi hade då ganska lång tid kvar på kontraktet, men AFA Fastigheter hjälpte oss ur det och in i nya lokaler på Grev Turegatan, berättar Håkan.
 
Nu har företaget vuxit till 55 anställda, varav 45 på huvudkontoret i Stockholm. Två flyttar till har det hunnit bli och nu sitter SoftOne Group så centralt man bara kan göra, på Klarabergsgatan precis vid Sergels Torg.
 
- De här lokalerna är helt suveräna – våra bästa hittills. Stora ljusa lokaler där alla har fönsterplats och en stor härlig terrass där man kan äta lunch, fika eller till och med jobba. Dessutom är det mycket viktigt för oss att sitta centralt, både för kundernas och medarbetarnas skull.
 
- Jag hoppas att det dröjer innan vi behöver flytta igen, men när vi gör det så är jag säker på att AFA Fastigheter kommer hjälpa oss igen. De gör alltid det lilla extra för att vi ska trivas.
 
Vi på AFA Fastigheter är naturligtvis glada över att SoftOne Group trivs så bra med oss som hyresvärd och lovar att vi ska göra allt vi kan för att de ska fortsätta vara vår hyresgäst i många år framöver.

Läs mer om AFA Fastigheter här