Samarbete med Stadsmissionen


Sedan 1853 har Stadsmissionen jobbat för att göra Stockholm till en mänskligare stad för alla. Och det är ingen liten uppgift. Varje dag hjälper Stadsmissionen över tusen människor som på ett eller annat sätt hamnat utanför. Hälften av arbetet är preventivt och handlar om att hjälpa barn, ungdomar, familjer och gamla att inte hamna i den andra hälften, där arbetet handlar om att hjälpa människor som lever i hemlöshet.
 
Maria Bergman Kosinski är ansvarig för Stadsmissionens företagssamarbeten och har under många år varit AFA Fastigheters kontaktperson:
”Vår verksamhet är gåvodriven, så vi är helt beroende av bidrag från företag och privatpersoner. Men det är vi som bestämmer vart pengarna ska gå”, berättar Maria.
 
”Vi gör allt från att ge en ensamstående förälder en möjlighet att ge julklappar till sina barn, till att ge de som lever i hemlöshet tak över huvudet och ett mål mat”, berättar hon.
 
AFA Fastigheter är ett av Stadsmissionens vänföretag och bidrar med en årlig summa för att stötta verksamheten och dessutom då och då med punktinsatser, som när Stadsmissionen ordnade en familjedag på Gröna Lund.
 
”AFA Fastigheter har varit med länge och det känns som de har ett genuint engagemang för vår verksamhet”, säger Maria.
 
En annan viktig funktion som vi på AFA Fastigheter sponsrar är Stadsmissionens Nattjour.
 
”Nattjouren ger stöd och hjälp till dem som lever i hemlöshet i Stockholm. Vi rör oss runt om i stan och ser till att de som behöver vård får det och att de som behöver någonstans att sova får det. Ofta försöker de sova i trapphus och portar och då kan de som bor i huset höra av sig till oss så kommer vi och hämtar så att de får sova i en säng istället”, berättar Maria.


Läs mer om AFA Fastigheter här