Här hittar du våra pressmeddelanden

 
2021
 
 
20 september- Konstauktion till förmån för Stockholms 
Vi hjärta Stockholm är Afa Fastigheters återkommande konstauktion i samband med Business Arena Stockholm och i samarbete med Newsec. I år innefattar auktionen 19 verk från åtta olika fotografer och konstnärer. Alla intäkter från auktionen går oavkortat till Stockholms Stadsmissions arbete för en tryggare och mänskligare stad.
 
7 september- Techbolaget Funnel utökar och förlänger med Afa Fastigheter i City
Sergel Nova har ett av Stockholms mest centrala lägen i hörnet av Klarabergsgatan/Drottninggatan och med Sergels Torg direkt utanför entrén. 
 
 
 
26 maj -  Granit Bostad – Stark investerargrupp bildar nytt bostadsbolag
Afa Sjukförsäkringsaktiebolag, PRI Pensionsgaranti, Försäkringsbranschens Pensionskassa, KK-stiftelsen, Bliwa och Tenzing går samman och bildar Granit Bostad, ett nytt bostadsbolag med syfte att investera långsiktigt i hållbara hyresfastigheter.
 
26 maj - Afa Fastigheter och ByggVesta delar det samägda bolaget Grön Bostad
Efter 10 års gemensamt ägande delas det samägda fastighetsbolaget Grön Bostad upp mellan ägarna Afa Sjukförsäkringsaktiebolag (via Afa Fastigheter) och ByggVesta.
 
2 mars- Afa Fastigheter tecknar hyresavtal med Synsam på Kungsholmen 
Fastigheten Roddaren 58 i hörnet av S:t Eriksgatan/Fleminggatan har ett av de bästa affärslägena på Kungsholmen. Till våren öppnar Synsam en ca 300 kvm stor butik i huset.
 
 
 
23 januari- Afa Fastigheter hyr ut till Söderberg & Partners
Fastigheten Ladugårdsgrinden 18 är belägen precis vid Stureplan och har en total uthyrningsbar yta om ca 17 000 kvm. Afa Fastigheter och Söderberg & Partners har tecknat avtal för kontorsytor om ca 5 500 kvm.

 

 

 

2020
 

2 december- Konstpaus för AFA Fastigheters årliga konstauktion

Inget är som vanligt i år. Det gäller även AFA Fastigheters årliga konstauktion på Business Arena till förmån för Stockholms Stadsmissions värdefulla arbete för en mänskligare stad. 

 

 

30 oktober- AFA Fastigheter omförhandlar två avtal i Elefanten Mindre 1, Drottninggatan 25 

Algorithmica och AXA Partners Sweden fortsätter att vara en viktig del av mixen i det före detta bankhuset, som idag har ett tydlig fokus på hyresgäster inom kapitalförvaltning, försäkring och arkitektur. 


2 oktober 2020- AFA Fastigheter rekryterar arkitekt 

Med över 300 000 kvadratmeter kommersiell yta i Stockholms innerstad och med en förståelse för hyresgästernas förändrade behov över tid, ser AFA Fastigheter stora möjligheter i att rekrytera en specialistkompetens inom arkitektur. I oktober tillträder Mohamad Kawati, arkitekt SAR/MSA, en helt ny roll på AFA Fastigheter. 

 

14 september 2020- AFA Fastigheter hyr ut till Avtalat i Klarabergshuset

Klarabergshuset, precis intill Stockholms Centralstation med bästa kommunikationsläge, har en total uthyrningsbar yta om ca 22 000 kvm. AFA Fastigheter har tecknat avtal med Avtalat. 

 

 

22 april 2020- AFA Fastigheter genomför två stora geoenergianläggningsprojekt i Stockholms innerstad

En del i AFA Fastigheters hållbarhetsstrategi är att löpande förädla och modernisera fastigheterna, vilket innefattar allt från enkla åtgärder till stora anläggningsinvesteringar. Nu installerar AFA Fastigheter geoenergiteknik i både den största bostadsfastigheten, Sockerbetan 1 vid Nytorget, och den i särklass största kommersiella fastigheten, Münchenbryggeriet vid Söder Mälarstrand.
 

26 april 2020- AFA Fastigheter hyr ut till Doktor24 och förlänger avtalet med Kairos Future i Klarabergshuset

Klarabergshuset, precis intill Stockholms Centralstation med bästa kommunikationsläge, har en total uthyrningsbar yta om ca 22 000 kvm. AFA Fastigheter har tecknat avtal med nya hyresgästen Doktor 24 och förlänger avtalet med Kairos Future. 

 

31 mars 2020- AFA Fastigheter i samarbete för att hjälpa de svagaste

Coronakrisen påverkar oss alla men framför allt de individer som redan har det svårt. Restaurangbranschen är en av de branscher som hittills drabbats hårdast av de försiktighetsåtgärder som utbrottet har lett till. AFA Fastigheter har tillsammans med en av hyresgästerna och Stockholms Stadsmissionen påbörjat ett samarbete som gagnar de mest utsatta i samhället. 

 

24 febrauari 2020- AFA Fastigheter hyr ut 580 kvm kontorsyta i Sergel Nova till globala företaget Infor

Sergel Nova har ett av Stockholms mest centrala lägen. Byggnaden, belägen i hörnet av Klarabergsgatan/Drottninggatan och med Sergels Torg direkt utanför entrén, är nu fullt uthyrd

 

2019
 

16 september 2019- AFA Fastigheter bjuder in till auktion - för en tryggare och mänskligare stad 

Vi hjärta Stockholm är en konstutställning där åtta fotografer och konstnärer visar sin tolkning av Stockholm. Alstren säljs på auktion och intäkterna går oavkortat till Stockholms Stadsmissions arbete för att ska  

 
 

7 juni 2019- Mer än tak över huvudet - så kan fastighetsbranschen ta socialt ansvar

Hur är det att bo i en egen bostad efter många år i hemlöshet? Under ett seminarium i Almedalen följer vi en person i hemlöshet och vägen till eget boende genom Stockholms Stadsmission och visar hur engagerade företagare som AFA Fastigheter och andra givare bidrar till att ta socialt ansvar och skapa praktisk samhällsnytta.  

 

25 juni 2019- AFA Fastigheter hyr ut ca 1500 kvm butiksyta i Sergel Nova till Intersport

Hörnet Drottninggatan-Klarabergsgatan är kanske ett av Sveriges mest centrala lägen och definitivt ett av Stockholm Citys bästa affärslägen. I höst öppnar Intersport en ny butik på den eftertraktade adressen.  

 

18 mars 2019- AFA Fastigheter hyt ut ca 1800 kvm kontorsyta i Sergel Nova till Funnel

Sergel Nova har ett av Stockholms mest centrala lägen. Byggnaden, beläget i hörnet av Klarabergsgatan/Drottninggatan och med Sergels Torg direkt utanför entrén, är nu redo att ta emot fler hyresgäster. Funnel är klara för kontorsytor om ca 1 800 kvadratmeter. 

 

2018

 

12 april 2018- Visma förlänger avtalet för huvudkontoret på Lindhagensgatan 94-96

AFA Fastigheter och Visma har tecknat avtal för en 8-årsförlängning i fastigheten Gångaren 16, Lindhagensgatan 94-96 inom Västra Kungsholmen. Avtalet omfattar ca 11 600 kvadratmeter kontor samt garageplatser och sträcker sig fram till 2026.