Här hittar du våra pressmeddelanden

 
2023
 
13 januari - Afa Fastigheter välkomnar Stockholm City Food Hall till Sergel Nova
Sergel Nova har ett av Stockholms mest centrala lägen. I hörnet av Klarabergsgatan och Drottninggatan och med Sergels Torg direkt utanför entrén är huset en perfekt mötesplats för både stockholmare och besökare. Snart öppnar Stockholm City Food Hall på Klarabergsgatan.
 
 
2022
 
9 december - Afa Fastigheter medverkar till minskning av effekttoppar
Under perioden 9-18 december kommer bristen på elenergi vara påtaglig. Afa Fastigheter vill bidra till att minska de problem det medför. 
 
 
 
10 november - Afa Fastigheter hyr ut till Nibiru software
Münchenbryggeriet är idag en en tekniskt sett modern och hållbar fastighet med den vackra industriella utformningen intakt - vilket ger goda förutsättningar för både spännande, flexibla kontorslösningar och kreativ verksamhet.
 
 

2 november - Granit Bostad förvärvar tre bostadsfastigheter i Malmös bästa lägen
Fastighets AB Beritsholm har sedan 1997 ägt och förvaltat fastigheterna Örehus 1 och 3 samt Astrid 1 i Malmö. Fastigheterna, som har blivit välkända siluetter vid Malmös kustlinje, förvärvades i samband med arvsskiftet efter byggmästaren Henning Persson.
 

Foto: Afa Fastigheter

27 oktober - Afa Fastigheter och Almi har tecknat avtal om ca 1 300 kvm i Klarabergshuset
Klarabergshuset med ett av Stockholms mest centrala lägen precis intill Stockholms Centralstation har en total uthyrningsbar yta om ca 22 000 kvm. Vid årsskiftet flyttar Almi in i nyrenoverade och yteffektiva kontorsytor om ca 1 300 kvm.

 
7  juni - Afa Fastigheter och Wolt Market har tecknat avtal om 350 kvadratmeter på Söder.
Fatburssholmen 23 med adress Åsögatan 87-89 – Magnus Ladulåsgatan 48 är en bostadsfastighet men med stora inslag av kommersiella ytor.
 
 
 
6 april - Afa Fastigheter hyr ut till Brann
Afa Fastigheter och Brann har tecknat avtal om ca 780 kvm i fastigheten Våghalsen 14 med adress Sveavägen 63.
 
 
 
17 mars - "Alla kan bidra” – Afa Fastigheter och Stockholms Stadsmission i samarbete för Ukraina 
I den akuta situation många befinner sig i vill Afa Fastigheter genom sitt mångåriga samarbete med Stockholms Stadsmission göra något konkret för de krigsdrabbade som kommer till Stockholm på flykt från Ukraina. Afa Fastigheter är partners till Stockholms Stadsmission och de har ett långsiktigt samarbete sedan över 20 år tillbaka. 
 
 
 
 
16 mars- Afa Fastigheter välkomnar PBM Sweden AB till Drottninggatan 25
Afa Fastigheter och PBM har tecknat avtal för ytor om ca 400 kvm i fastigheten Elefanten Mindre 1 med adress Drottninggatan 25.
 
 
 
 
2021
 
 
14 december - Mojang utökar och förlänger med Afa Fastigheter i Münchenbryggeriet
Afa Fastigheter äger och förvaltar det drygt 40 000 kvadratmeter stora Münchenbryggeriet, som rymmer verksamheter inom kultur, media, mode, reseföretag, utbildning, restauranger och eventföretag. Nu står det klart att dataspelsföretaget Mojang blir kvar i Münchenbryggeriet flera år framöver.
 
1 november - Afa Fastigheter anlägger en av Stockholms största solcellsparker i urban miljö

Afa Fastigheters fem hus vid Lindhagensplan bildar tillsammans nästan ett helt kvarter. Tidigare i år installerades en solcellsanläggning på fastigheten Gångaren 20 med adress Lindhagensgatan 90. Nu fortsätter arbetet - ytterligare fyra anläggningar installeras kring årsskiftet och beräknas kunna tas i drift under första delen av 2022.
 

20 september- Konstauktion till förmån för Stockholms 
Vi hjärta Stockholm är Afa Fastigheters återkommande konstauktion i samband med Business Arena Stockholm och i samarbete med Newsec. I år innefattar auktionen 19 verk från åtta olika fotografer och konstnärer. Alla intäkter från auktionen går oavkortat till Stockholms Stadsmissions arbete för en tryggare och mänskligare stad.
 
7 september- Techbolaget Funnel utökar och förlänger med Afa Fastigheter i City
Sergel Nova har ett av Stockholms mest centrala lägen i hörnet av Klarabergsgatan/Drottninggatan och med Sergels Torg direkt utanför entrén. 
 
 
 
26 maj -  Granit Bostad – Stark investerargrupp bildar nytt bostadsbolag
Afa Sjukförsäkringsaktiebolag, PRI Pensionsgaranti, Försäkringsbranschens Pensionskassa, KK-stiftelsen, Bliwa och Tenzing går samman och bildar Granit Bostad, ett nytt bostadsbolag med syfte att investera långsiktigt i hållbara hyresfastigheter.
 
 
26 maj - Afa Fastigheter och ByggVesta delar det samägda bolaget Grön Bostad
Efter 10 års gemensamt ägande delas det samägda fastighetsbolaget Grön Bostad upp mellan ägarna Afa Sjukförsäkringsaktiebolag (via Afa Fastigheter) och ByggVesta.
 
 
 
 
 
2 mars- Afa Fastigheter tecknar hyresavtal med Synsam på Kungsholmen 
Fastigheten Roddaren 58 i hörnet av S:t Eriksgatan/Fleminggatan har ett av de bästa affärslägena på Kungsholmen. Till våren öppnar Synsam en ca 300 kvm stor butik i huset.
 
 
 
23 januari- Afa Fastigheter hyr ut till Söderberg & Partners
Fastigheten Ladugårdsgrinden 18 är belägen precis vid Stureplan och har en total uthyrningsbar yta om ca 17 000 kvm. Afa Fastigheter och Söderberg & Partners har tecknat avtal för kontorsytor om ca 5 500 kvm.

 

 

 

2020
 

2 december- Konstpaus för AFA Fastigheters årliga konstauktion

Inget är som vanligt i år. Det gäller även AFA Fastigheters årliga konstauktion på Business Arena till förmån för Stockholms Stadsmissions värdefulla arbete för en mänskligare stad. 

 

 

30 oktober- AFA Fastigheter omförhandlar två avtal i Elefanten Mindre 1, Drottninggatan 25 

Algorithmica och AXA Partners Sweden fortsätter att vara en viktig del av mixen i det före detta bankhuset, som idag har ett tydlig fokus på hyresgäster inom kapitalförvaltning, försäkring och arkitektur. 


2 oktober 2020- AFA Fastigheter rekryterar arkitekt 

Med över 300 000 kvadratmeter kommersiell yta i Stockholms innerstad och med en förståelse för hyresgästernas förändrade behov över tid, ser AFA Fastigheter stora möjligheter i att rekrytera en specialistkompetens inom arkitektur. I oktober tillträder Mohamad Kawati, arkitekt SAR/MSA, en helt ny roll på AFA Fastigheter. 

 

14 september 2020- AFA Fastigheter hyr ut till Avtalat i Klarabergshuset

Klarabergshuset, precis intill Stockholms Centralstation med bästa kommunikationsläge, har en total uthyrningsbar yta om ca 22 000 kvm. AFA Fastigheter har tecknat avtal med Avtalat. 

 

 

22 april 2020- AFA Fastigheter genomför två stora geoenergianläggningsprojekt i Stockholms innerstad

En del i AFA Fastigheters hållbarhetsstrategi är att löpande förädla och modernisera fastigheterna, vilket innefattar allt från enkla åtgärder till stora anläggningsinvesteringar. Nu installerar AFA Fastigheter geoenergiteknik i både den största bostadsfastigheten, Sockerbetan 1 vid Nytorget, och den i särklass största kommersiella fastigheten, Münchenbryggeriet vid Söder Mälarstrand.
 

26 april 2020- AFA Fastigheter hyr ut till Doktor24 och förlänger avtalet med Kairos Future i Klarabergshuset

Klarabergshuset, precis intill Stockholms Centralstation med bästa kommunikationsläge, har en total uthyrningsbar yta om ca 22 000 kvm. AFA Fastigheter har tecknat avtal med nya hyresgästen Doktor 24 och förlänger avtalet med Kairos Future. 

 

31 mars 2020- AFA Fastigheter i samarbete för att hjälpa de svagaste

Coronakrisen påverkar oss alla men framför allt de individer som redan har det svårt. Restaurangbranschen är en av de branscher som hittills drabbats hårdast av de försiktighetsåtgärder som utbrottet har lett till. AFA Fastigheter har tillsammans med en av hyresgästerna och Stockholms Stadsmissionen påbörjat ett samarbete som gagnar de mest utsatta i samhället. 

 

24 febrauari 2020- AFA Fastigheter hyr ut 580 kvm kontorsyta i Sergel Nova till globala företaget Infor

Sergel Nova har ett av Stockholms mest centrala lägen. Byggnaden, belägen i hörnet av Klarabergsgatan/Drottninggatan och med Sergels Torg direkt utanför entrén, är nu fullt uthyrd.

 

 

Arkiv

2019
2018