Anna har alltid gillat hus. Som transaktionschef på AFA Fastigheter är just hus hennes vardag. Hennes uppgift är att ansvara för bolagets fastighetsförvärv och försäljningar. Anna har öga för både helheten och för detaljerna. Det är tur eftersom yrket kräver koll på vitt skilda områden som ekonomi, teknik och juridik. 

– Jag gillar alla tre delarna. Juridik och ekonomi är lättare än teknik som kräver mycket specialistkunskap. Att t ex förstå och kunna fläktsystem eller hur länge en värmecentral håller är inget jag gör för egen maskin. Till min hjälp tar jag in experter på området, säger Anna.

Den stora variationen på jobbet gör att Anna aldrig tröttnar. Hennes dagar går fort. Hon fyller bland annat kalendern med mäklarkontakter samt möten med köpare och säljare. Dessutom åker hon ofta ut och tittar på olika fastigheter och räknar på objekt. 

Hennes fokus är att hitta rätt objekt som ger en stabil avkastning och ligger i linje med vår strategi att vara en trygg och långsiktig förvaltare till våra hyresgäster. Vilket nästa objekt blir låter hon vara osagt. Att det blir en central fastighet är en sak som är säker. För vi är fastighetsvärden som sätter våra hyresgäster i bästa läget. 

Vi på AFA Fastigheter är glada att Anna ringde upp oss för några år sedan då hennes företrädare skulle sluta. Hon sa att hon var perfekt för jobbet, och vi kan inte annat än hålla med. 

Läs mer om AFA Fastigheter här