Går man in i fastigheten Fyrkanten 14 idag är det nästan omöjligt att tänka sig att det inom ett år kommer att ligga ett nytt och fint Best Western-hotell här.
 
Fastigheten, som ligger i hörnet av Apelbergsgatan och Luntmakargatan, genomgår just nu en totalrenovering, där vi byter ut alla tekniska installationer. I samband med den omfattande ombyggnationen kommer vi också göra flera energibesparande åtgärder, som kommer förvandla den gamla kontorsbyggnaden från slutet av 50-talet, till en modern miljöcertifierad hotellfastighet.
 
Det centrala läget, intill korsningen Sveavägen-Kungsgatan, gör att huset lämpar sig mycket bra som hotell. Härifrån tar man sig till fots snabbt till både Stureplan och T-centralen, så restaurang- och shoppingutbudet i området är förstås utmärkt.
 
Det speciella med det här hotellet är de mycket yteffektiva rummen, där vissa ligger i källarvåningarna utan fönster. Dessa är framförallt tänkta åt de besökare som bara behöver någonstans att sova för natten, och prioriterar bra pris framför utsikt. Genom att skapa intressanta lokaler i källarplanen kan man utnyttja hela byggnaden, som på grund av den brant sluttande Luntmakargatan, är byggd i souterräng.
 
De första hotellgästerna beräknas kunna checka in på det nya hotellet i slutet av 2015.

Läs mer om AFA Fastigheter här