Malmö Live – ett levande landmärke i Malmö

Den som har varit i centrala Malmö på sistone kan inte ha missat vår nya fastighet där - den tar ju upp ett helt kvarter.
 
Malmö Live invigdes i början av 2015 och är ett landmärke i ordets rätta bemärkelse. Fastigheten som ligger invid Västra hamnkanalen består av 3 byggnader om sammanlagt 90 000 kvadratmeter.
 
Navet i det nya komplexet är Malmö Live Konserthus. Det är ett av världens just nu modernaste konserthus och hemvist för Malmö symfoniorkester, MSO. Här kan upp till 1600 musikälskare njuta av akustik i världsklass. Väggarna är täckta av träplattor i olika nivåer, så kallade ”mondrianska element”, som kan regleras exakt efter den musik som framförs för tillfället. Konserthuset ägs av Malmö Stad.
 
I direkt anslutning till konserthuset ligger det nya 85 meter höga hotellet Clarion Hotel & Congress Malmö Live. Med 444 rum, inklusive den så kallade Zlatan-sviten, två restauranger, en sky-bar och en kongressanläggning med plats för 1 500 delegater är Malmö Live verkligen en fastighet utöver det vanliga.
 
Dessutom är Malmö Live en mycket avancerad miljöbyggnad som har uppnått den allra högsta miljöcertifieringen LEED Platinum. Den energi fastigheten använder behöver kommer uteslutande från bergvärme, solceller och vindkraft och de flesta taken är klädda med sedumväxter som fångar upp dagvattnet och bidrar till biologisk mångfald.
 
Kort sagt – det är svårt att inte imponeras av Malmö Live.

Läs mer om AFA Fastigheter här.