Det första man slås av när man besöker Kairos Future är ljuset. Deras nya lokaler högst upp i Klarabergshuset formligen badar i ljus och bjuder på en härlig utsikt över hela stan.
 
- Det måste vara högt till tak och bra ljusinsläpp för att tankarna ska blir fria, säger Erik Herngren, senior partner på konsult- och analysföretaget Kairos Future.
 
- Det låter kanske lite pretentiöst, men faktum är att tankeproduktiviteten ökar när rummet inte sätter begränsningarna, berättar han.
 
För ett företag som arbetar med framtidstrender och framtidens arbetsplatser är det naturligtvis viktigt att ha lokaler som representerar företagets egen filosofi.
 
- Ja, vi måste ju leva som vi lär. Vi var ju med om att ta fram idén med det aktivitetsbaserade kontoret, så det konceptet genomsyrar förstås också våra egna kontor, säger Erik.
 
- Vi vet att en varierad arbetsmiljö med behovsanpassade lösningar stimulerar kreativiteten. Därför har ingen av oss fasta platser, utan man väljer plats och rum utefter vad man vill göra. Behöver man ett tyst rum för att skriva och tänka så har vi det, och vill man spåna fram idéer i grupp så kan man välja ett av de informella mötesrummen utan skrivbord.
 
Kairos Future har också en omfattande konferens- och seminarieverksamhet, vilket gör att de behöver större lokaler än andra företag i samma storlek. Deras nya lokaler är på drygt 670 kvadratmeter för runt 35 medarbetare.
 
- Faktum är att vårt gamla kontor var nästan en tredjedel större, men tack vare den moderna yteffektiviteten och vår speciella inredningsfilosofi så upplevs de nya snarare som större. Vi har fått väldigt positiva reaktioner från både besökare och medarbetare, berättar Erik.
 
Inredningen är genomgående smakfullt enkel och relativt sparsmakad, vilket gör att lokalerna upplevs som ännu luftigare.
 
- Vi vill ha det rent och snyggt, men det får inte bli kliniskt. Hemtrevnadskänslan är viktig för oss.
 
Och visst upplever man en riktigt trivsam känsla när man besöker deras fina kontor. En känsla som ofta förstärks av doften av nybakade pajer och bullar. På Kairos Future lämnas inga sinnen oberörda.
 
Och vi på AFA Fastigheter är förstås glada över att vi kunnat hjälpa Kairos Future att skapa där tankar och idéer kan få fritt spelrum.

Läs mer om AFA Fastigheter här