En flygande start kan man kalla Convendums etablering. På drygt två år har de vuxit från 500kvm till 45 000kvm. Under den korta perioden har det hunnit med att öppna sex co-working kontor, och det här är bara början. För det här är framtidens kontor.

- Det är främst den digitala utvecklingen som driver förändringen av kontorsmarknaden. Idag har du kontoret på fickan och i väskan. Det gör att det fysiska kontoret mer fungerar som mötesplats och utgångspunkt, berättar Jacob Schlyter, medgrundare till Convendum.
Det ställs helt andra krav på det "nya" kontoret. Funktionalitet är enormt viktigt. Nätverket kan aldrig ligga nere och nybryggt kaffe ska alltid finnas. Servicepersonalen ser till att du blir väl omhändertagen och slipper tråkiga saker som att byta toalettpapper, toner eller glödlampa. Convendums mission är att skapa förutsättningar så att kontorsmedlemmarna får en så problemfri arbetsdag som möjligt.

Innan Convendum flyttade in i AFA Fastigheters lokal anpassades den helt efter deras önskemål. Det blev en blandning av öppna ytor, mötesrum, privata kontorsrum och mindre rum för samtal. Receptionen är utformad som en lounge med ett café. På fredagarna samlas medlemmarna här på den gemensamma AW.n

Som du hör är det här inget vanligt kontor. Det är ett höjdarkontor med utsikt över takåsarna i Stockholms innerstad.

Vi som fastighetsägare är stolta över att ha Convendum som hyresgäst och att vi får vara en del i den kontorsrevolution som pågår.

Läs mer om AFA Fastigheter här.