På Grev Turegatan 30, hundra meter från Sturegallerian, ligger en unik fastighet. GT30, som vi nu kallar den, uppfördes ursprungligen åt Jordbrukets Bank (senare Sparbanken) i slutet av 60-talet och de sparade inte på krutet när det gällde materialval och byggkvalitet. Hela byggnaden genomsyras av genuin 60-talsarkitektur, med strama linjer och spännande funktionalism. Här varvas sval marmor och granit, med varm teak och glänsande mässing.
 
- Det är kul att så mycket av de vackra 60-talsdetaljerna är bevarade, de bidrar verkligen till den härliga atmosfären i GT30, säger Jenny Hallberg, som förvaltar fastigheten.
 
Nu genomför vi på AFA Fastigheter en omfattande men varsam renovering av GT30. Det handlar dels om ett rent miljö- och energiprojekt, där fastighetens tekniska installationer, ventilationssystem och fönster byts ut för att sänka energiförbrukningen och därmed möjliggöra att fastigheten miljöcertifieras.
 
Men det handlar också om en total omprofilering av fastigheten, där lokalerna omsorgsfullt rustas upp, samtidigt som de karaktäristiska 60-talsdetaljerna bevaras och lyfts fram.
 
Fastigheten får en ny inbjudande entré mot Grev Turegatan som leder in till de gemensamma utrymmena i bottenplan. Härifrån kommer hyresgästerna få tillgång till en rad olika servicefunktioner, samtidigt som den nya restaurangen skapar liv i fastigheten både dag- och kvällstid.
 
- Det ställs andra krav på kontor nu än det gjordes på 60-talet, både vad gäller miljö och arbetsmiljö. Men helt klart är att 60-talsarkitekturen är väldigt populär idag, säger Jenny.
 
Sammantaget erbjuder GT30 moderna och representativa kontor med helt egen känsla och karaktär – och dessutom i ett läge som slår det mesta.

Läs mer om dina nya kontor på gt30.nu

Läs mer om AFA Fastigheter här