Fritidsresor, eller TUI Nordic som koncernen egentligen heter, har suttit hos oss i Münchenbryggeriet i över 30 år. Det gör dem till en av våra äldsta hyresgäster.
 
De har trivts mycket bra i den vackra fastigheten, men med tiden och med nya arbetsmetoder har deras lokalbehov förändrats. När det var dags att förnya hyresavtalet beslöt vi därför gemensamt att ta ett helhetsgrepp om deras kontor.
 
Och det var ingen liten renovering som genomfördes. Ombyggnaden tog närmare 11 månader och innebar en total omdisponering av kontorsytan. Tack vare god planering kunde medarbetarna dock jobba på som vanligt, utan att behöva flyttas ut.
 
Från att ha suttit i en mer traditionell kontorsmiljö har de nu fått ett helt aktivitetsbaserat kontor, där medarbetarna dagligen väljer plats efter vad och med vilka de ska arbeta. Fokus har legat på luft, ljus och yteffektivitet och resultatet blev riktigt bra. Den gamla interntrappan revs och istället byggdes ett helt nytt trapphus där ljuset kan flöda fritt. Entrén byggdes också om för att bli mer lättillgänglig och inbjudande – och även den bidrar till det ökade ljusinsläppet.
 
Tack vare den nya dispositionen av kontoret har TUI Nordic kunnat minska sin kontorsyta med drygt 1000 kvm, med samma antal medarbetare i lokalerna. Trots det upplever medarbetarna att arbetsplatsen känns luftigare än tidigare.
 
Vi på AFA Fastigheter är glada över att TUI Nordic trivs i sina nygamla lokaler och ser fram emot de kommande 10 åren tillsammans. Ja, vi hoppas ju förstås att det blir längre än så.