För tredje året i rad ordnade vi en konstauktion till förmån för Stockholms Stadsmissions viktiga arbete för en mänskligare stad. Precis som tidigare år fick några konstnärer och fotografer i uppdrag att visa Stockholm genom sina ögon. Även detta år blev det en variationsrik blandning av konstverk. Alltifrån stadslandskap, konstiga vinklar och vrår av staden till en hyllning av olikheter och en hommage till Slussen. Auktionsförrättaren Tom Österman lyckades höja temperaturen och budgivningen i rummet både en, två och tre gånger. Budspadarna åkte ständigt upp i luften under den intensiva auktionstimmen. Det gick inte att ta miste på Toms passion för auktioner. Något han har haft ända sedan femårsåldern då han budade hem sitt första föremål.

– Jag följde med pappa på bondauktioner på lördagar och använde min veckopeng till att buda hem saker. Så man kan säg att jag har auktioner i blodet, säger Tom.

Efter att ha varit med och startat upp Bukowskis online-auktioner 2011 var det dags för honom att gå vidare. Tillsammans med några partners skapade han då Auctionet.com – en smart digital plattform som hjälper auktionshus att sälja sina föremål. De sköter alltifrån administration, ekonomi till transport och marknadsföring. Auctionet är hitintills ensamma i världen med att ta ett sådant helhetsgrepp.

Inte undra på att budgivningen slog rekord med en sådan erfaren auktionsförrättare på scen. I år hamnade slutsumman på hela 241 000 kr. Tom tycker att det var en väldigt rolig auktion med en riktigt bra publik. De flesta föremål gick över förväntan. Många av budgivarna var extra generösa eftersom pengarna gick till välgörenhet. Därför vill vi passa på att tacka alla som budade hem verken. Vi vill också tacka Tom och alla konstnärer. Utan era fantastiska verk hade det inte blivit någon auktion. Tillsammans gjorde vi det.

 

Läs mer om AFA Fastigheter här