Historien om Bicky Chakraborty är en riktig framgångssaga. När han kom från Indien till Stockholm 1966 för att studera på Stockholms universitet , så var det som man brukar säga ”med två tomma händer”. Under studietiden bodde han på det gamla studenthemmet intill KTH och när han märkte att det stod outnyttjat på somrarna fick Bicky idén om att det skulle kunna drivas som hotell. Att hyra ut studentbostäder till turister är det som blev starten på det som idag är Elite Hotels – en hotellkedja med 27 kvalitetshotell över hela Sverige.

”På den tiden fanns det många vackra, men mycket slitna stadshotell runt om i Sverige. Jag började köpa upp dem och renoverade dem så att de återfick sin ursprungliga prakt”, berättar Bicky.

Konceptet med att förädla de nedgångna hotellen och förvandla dem till moderna lyxhotell visade sig vara mycket framgångsrikt och Elite Hotels är idag den största svenskägda hotellkedjan.

”Merparten av hotellen äger jag fortfarande själv, men en ett par av dem ägs av andra och då är jag hyresgäst”, berättar Bicky Chakraborty.

Elite Hotels har nyligen tecknat ett 20-årigt avtal med AFA Fastigheter som äger fyra av hotellfastigheterna. Dels stockholmshotellen Elite Palace, Elite Eden Park och Elite Hotel Adlon och dels femstjärniga Elite Plaza Hotel i Göteborg.

”Det jag gillar med AFA Fastigheter är att de precis som jag tänker långsiktigt. Dessutom är de en lyhörd hyresvärd som förstår mig och litar på mig när det gäller förädling av fastigheterna. Vi har en väldigt bra relation.”

Förutom Elite Hotels äger Bicky dessutom restaurangkedjan The Bishop’s Arms, med 40 engelskinspirerade pubar över hela landet, från Kiruna i norr till Malmö i söder.

Totalt har Bicky över 4 500 personer på lönelistan och han verkar inte ha för avsikt att trappa ner, så än har vi nog inte sett slutet på framgångssagan Bicky Chakraborty.

Läs mer om AFA Fastigheter här