I slutet av januari flyttade tekniktjänsteföretaget RIBA in i sin drömlokal i Münchenbryggeriet. Företagets vd Michael Lennse blev förtjust i den härliga lokalen med stora gjutjärnspelare och spröjsade fönster när han besökte den för sju år sedan. 

Företaget som satt där tidigare skulle flytta till mindre lokaler och ville göra sig av med det mesta av sin inredning. RIBA insåg snabbt att nästan allt skulle passa dem perfekt i både stil och färg, men också att möblerna var skräddarsydda och anpassade för lokalen. Det blev smidigt för alla. Den tidigare hyresgästen behövde inte göra sig av med några möbler, samtidigt som RIBA hade allt på plats från dag ett. 

– Vi jobbar mycket med hållbarhet, så att köpa deras begagnadeinredning kändes naturligt. Vi tog hjälp av en konsult som vi visste arbetar med dessa frågor.Det slutade med att vi köpte nästan hela deras inredning. Möblerna från vårt eget gamla kontor hamnade bland annat på en skola i Skarpnäck. Inga möbler har kasserats tack vare detta, vilket känns väldigt bra, säger Michael. 

För oss är det extra kul att få RIBA som hyresgäster. Vi har ett långt förflutet tillsammans. Sedan början av 2000-talet har de varit vår förlängda arm med totalansvar för den tekniska driften av våra kommersiella fastigheter i Stockholm. Vi delar deras tankar kring hållbarhet och att de, precis som vi, kämpar lite extra för att komma dit de vill. Det är så man får drömmar att gå i uppfyllelse. 

Läs mer om AFA Fastigheter här