Den cirka 11 000 kvm stora fastigheten på Lindhagensgatan i Stockholm genomgår just nu en kontorsanpassning. Hållbarhet är något som verkligen genomsyrar projektet, berättar Thomas Olsson, projektledare hos oss. I den mån det är möjligt försöker vi återanvända befintligt material och anpassa de ursprungliga installationerna till den nya planlösningen. Alltifrån ventilationsaggregat, ledningar för kyla, värme, tappvatten och sprinklers till nedföringsstavar för eluttag. Dessutom har vi konverterat belysningen till ny energieffektiv led-teknik.

Vi strävar efter att använda alla resurser så effektivt som möjligt, både när det gäller byggmaterial och inredning. Vår filosofi är att hållbarhet är något som sker i praktiken och inte något man enbart talar om. 

Att ro i land ett så här stort arbete är långt ifrån ett enmansprojekt. Det är många personer i olika yrkesroller som tillsammans behöver samverka. 

– För att lyckas med projektet är det viktigt att vara lyhörd och respektera varandras kunnande. Som företag arbetar vi utifrån ledorden att vi ska vara prestigelösa, långsiktiga, affärsmässiga, tillgängliga och tydliga. Kan man arbeta så, då tror jag att man kommer ganska långt. Jag tycker att dialogen och samarbetet i det här projektet fungerar väldigt bra, säger Thomas. 

När anpassningen är klar tar dessutom huset klivet upp från Miljöbyggnad Brons till Miljöbyggnad Silver. Det känns bra att kunna lyfta huset till en helt ny nivå tycker vi. 

 
Läs mer om AFA Fastigheter här